adidas eqt support adv grey turbo adidas eqt support adv grey turbo adidas eqt support adv turbo red releases date adidas eqt support adv turbo where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support adv crystal white turbo red adidas eqt support adv black turbo red adidas eqt turbo red collection adidas eqt support adv turbo red adidas eqt support adv turbo pink adidas eqt support adv turbo pink adidas eqt adidas eqt support adv shadow adidas eqt support adv shadow available now adidas eqt support adv shadow the adidas eqt support adv shadow is now available adidas eqt support adv shadow adidas eqt adv 91 16 art basel adidas eqt adv 91 16 art basel adidas eqt support adv art basel miami

«

»

Aug 18

Khasiat Madu Bio Emas

MADU IALAH SALAH SATU BAHAN DALAM JUS DELIMA BIO EMAS

Jus Delima Bio Emas Merawat ulser

KHASIAT MADU

1. Firman Allah dalam surah an-Nahl: “Kemudian makanlah daripada setiap macam buah-buahan dan tempuhlah jalan Tuhanmu yang telah dimudahkan. Daripada perut lebah itu keluar minuman madu yang bermacam-macam warnanya, di dalamnya terdapat ubat menyembuhkan bagi manusia. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda kebesaran Tuhan bagi orang yang memikirkan.”(Surah An-NAhl: 69)

2. Rasulullaah SAW, bersabda : “Ambillah / pergunakanlah olehmu sekalian akan dua ubat penyembuh iaitu madu dan al-Qur’an.” (Hadis riwayat Ibnu Majah) .

Madu asli mengandungi enzim-enzim hidup yang amat diperlukan manusia untuk meningkatkan fungsi tubuh badan ke tahap optima. Seperti mana kandungan-kandungan yang dihasilkan lebah iaitu madu, royal jelly, bee pollen, propolis terdapat bahan-bahan hebat yang tidak dapat dikenal pasti. Lebih menarik lagi, bahan-bahan ini tidak boleh ditiru atau dihasilkan secara sintetik oleh makmal. Ini bermakna madu tidak boleh dihasilkan oleh makmal secara olahan kimia. Madu hanya boleh didapati pada sarang lebah itu sendiri.

Kebaikan dan khasiat madu

Madu Bio Emas

Madu Bio Emas

1. Menjadikan rambut dan mata lebih sihat dan bersinar.

2. Membantu penglihatan supaya lebih terang dan jelas.

3. Mempercepatkan proses penyembuhan kecederaan kulit apabila disapukan dan melindungi daripada jangkitan kuman.

4. Menjadikan kulit lebih sihat, halus dan kelihatan lebih muda. Pengambilan madu boleh mencapai kesan kecantikan secara semula jadi tanpa memudaratkan badan.

5. Menguatkan sistem penghadaman dan daya tahan terhadap keracunan makanan.

6. Memudahkan pergerakan usus semasa membuang air.

7. Mujarab untuk melegakan batuk yang berpanjangan.

8. Menguatkan pernafasan dan mengurangkan asma atau lelah.

9. Menguatkan badan wanita mengandung.

10.Tidak seperti sesetengah ubat-ubatan yang tidak boleh diambil ketika mengandung, madu adalah makanan tenaga semula jadi yang sesuai untuk ibu mengandung.

11.Sumber gula alternatif yang semula jadi untuk pesakit buah pinggang dan kencing manis. Penggunaan madu berterusan boleh mengawal kandungan gula dalam darah.

12.Mengembalikan tenaga selepas kedatangan haid atau selepas cirit-birit yang berterusan.

13.Memberi tenaga sepanjang hari dan mengurangkan pengambilan lemak.

14.Kaya dengan zat mineral dan gula semula jadi yang mudah dihadam.

15.Memudahkan serapan kalsium dalam badan.

16.Pelawas semulajadi yang sesuai untuk apa jua keadaan

18.Dapat meningkatkan hemoglobin dan dapat mencegah dari serangan anemia.

19.Bila dicampurkan sedikit cuka ia dapat merawat arthirik sendi

20.Kegunaan madu secara luaran juga dapat mempercepatkan lagi proses penyembuhan.

21.Dapat meningkatkan pengeluaran gastrointestinal untuk merawat ulcer.

22.Sumber laxative yang natural dan lembut

23.Sumber utama vitamin dan mineral yang kaya.

24.Sumber tenaga yang hebat dan semulajadi tidak seperti gula pasir yang memudaratkan.

25.Madu asli mengandungi enzim-enzim hidup yang amat diperlukan manusia untuk meningkatkan fungsi tubuh badan ke tahap optima, yang dihasilkan lebah iaitu madu, royal jelly, bee pollen, propolis dan terdapat bahan-bahan hebat yang tidak dapat dikenal pasti.

Madu juga sudah terbukti telah digunakan untuk merawat luka pada penderita diabetes yang mana pesakit tidak boleh menggunakan antibiotik.[19]

Kerana manisnya dari madu berupa fruktosa dan apabila masuk ke dalam tubuh akan diubah menjadi energi tanpa perlu hormon insulin untuk mengubahnya, sehingga dapat menyembuhkan penyakit diabetes atau kencing manis.

Kajian klinikal dan saintifik khasiat dan kelebihan madu:Sila KLIK imej di bawah untuk mendengar mengenai Jus Delima Bio Emas


<< KEMBALI KE HALAMAN UTAMA

check out this adidas yeezy boost 350 v2 peyote sample adidas yeezy boost 350 v2 peyote adidas yeezy boost 350 v2 peyote sample adidas yeezy boost 350 v2 peyote adidas yeezy 350 boost v2 earth sample adidas yeezy boost 350 v2 earth confirmed earth adidas yeezy boost 350 v2 sample fake adidas yeezy boost 350 v2 earth adidas yeezy boost 350 v2 earth adidas yeezy boost 350 v2 white size info adidas yeezy boost 350 v2 peyote sample adidas yeezy boost 350 v2 solar red adidas confirmed app adidas yeezy 350 boost beluga adidas yeezy boost 350 v2 store list adidas yeezy boost 350 v2 adidas yeezy boost 350 v2 beluga confirmed release date adidas yeezy boost 350 v2 beluga solar red yeezy boost 350 v2 grey orange nice kicks dtla adidas yeezy boost 350 v2 release yeezy surprises buy adidas yeezy boost 350 v2 online
adidas nmd xr1 blue camo release date adidas nmd xr1 blue camo coming soon adidas nmd xr1 blue camo release date adidas nmd xr1 bape camo custom kendras customs bape adidas nmd release date offspring adidas nmd offspring adidas nmd r1 offspring adidas nmd collaboration offspring x adidas nmd offspring adidas nmd offspring x adidas nmd collaboration drops friday adidas nmd xr1 magenta release date adidas nmd xr1 magenta adidas nmd xr1 magenta release date adidas nmd xr1 magenta adidas nmd trail size exclusive release date adidas nmd r1 trail release date adidas nmd r1 trail size exclusive release date adidas nmd r1 trail release date adidas nmd r1 trail size exclusive drops weekend