«

»

Aug 16

Pedih Ulu Hati: Gastrik atau Batu Karang Hempedu

Sakit ulu hati atau rasa sakit perut yang bersangatan selalu dikaitkan dengan penyakit gastrik.

Apabila seseorang mengalami rasa sakit di bahagian ulu hati dan pergi kepada doktor, biasanya doktor akan mendiagnosis sebagai kemungkinan besar pengidap itu mengalami serangan gastrik dan diberi rawatan untuk gastrik.

Selepas bebberapa kali mendapat treatment untuk gastrik tetapi tidak mendatangkan kesan positif barulah doktor mengubah diagnosis untuk batu karang hempedu pula. Situasi ini berlaku kerana kedudukan perut dan hempedu adalah berdekatan dan gejala kesakitan pun hampir sama.

Gejala Sakit Gastrik
Secara umumnya tanda-tanda gastrik ialah rasa pedih yang kuat di bahagian perut terutama semasa perut kosong. Diikuti dengan terasa perut dipenuhi angin. Bila pesakit mengambil makanan, kesakitan akan berkurangan.

Tanda kesakitan sama seperti disebabkan oleh gastrik, namun pesakit boleh membezakan dengan cara memerhatikan waktu kesakitan berlaku dimana sakit batu hempedu ini berlaku walau pun perut masih berisi makanan. Bermakna walau pun pesakit mengambil makanan, sakit tetap tidak berkurangan sepertimana tanda-tanda sakit gastrik.

Dari segi kembung kerana angin, ianya serupa berlaku keatas kedua-dua jenis penyakit ini.
image001
Oleh itu jika anda mengalami simptom sakit bahagian perut yang teruk dapatkan pemeriksaan doktor. Jika selepas dua atau tiga kali rawatan untuk gastrik diterima daripada doktor tetapi masih tidak berkurangan, disyorkan anda melakukan pemereksaan ultrasound bagi menilai keadaan hempedu anda.

Dengan melakukan ujian ultrasound akan dapat menentukan samaada hempedu dalam keadaan baik atau ada batu karang dan mengetahui punca sakit di bahagian perut.

Bolehkah Jus Delima Bio Emas Membantu?

Jika disahkan anda mengidap sakit batu karang di hempedu, pilihan yang ada ialah pembedahan mengeluarkan batu karang tersebut. Jus Delima Bio Emas tidak dapat membantu dalam hal ini.

Bagi masaalah gastrik, Jus Delima Bio Emas boleh membantu mengatasinya. Maklumat lanjut bagaimana ia boleh membantu mengatasi masaalah gastrik boleh baca di sini

 

________________________________________________________________________________________

Mengenai Jus Delima Bio EmasTM 

Jus Delima Bio Emas ialah Minuman Herba Campuran.

  • Khasiat semua buah-buah yang terkandung dalam produk Delima Bio EmasTMtelah melalui kajian klinikal dan saintifik yang telah dijalankan oleh pelbagai pehak dari serata dunia dan boleh dirujuk di laman web National Institutes of Health – NIH.
  • NIH memuatkan journal-journal serta artikel-artikel berkaitan penyelidikan atau penemuan berhubung dengan dunia perubatan dan menjadi rujukan kepada para pengamal perubatan, penyelidik, pesakit, penuntut dan profesional seluruh dunia.
  • Journal-journal serta artikel yang memuatkan hasil kajian saintifik ke atas bahan-bahan yang digunakan sebagai formulasi dalam JusDelima Bio EmasTM iaitu Ekstrak Delima, Anggur, Zaitun, Kurma, Aprikot, Manna dan Madu boleh semak di sini.
  • Sumber rujukan ini diterbitkan olehNational Institutes of Health – NIH, Amerika Syarikat dan Kanada dan juga universiti-universiti dan pusat penyelidekan yang berkenaan.

Dengan adanya sumber maklumat yang berwibawa mengenai bahan-bahan yang digunakan dalam Jus Delima Bio Emas, diharap ianya memberi panduan dan boleh menggunakanya mengikut tujuan yang bersuaian. Jus Delima Bio Emas juga mempunyai Sijil Pengesahan HALAL JAKIM.

GUNAKAN JUS DELIMA BIO EMAS TANPA WAS-WAS

________________________________________________________________________________________Sila KLIK imej di bawah untuk mendengar mengenai Jus Delima Bio Emas


<< KEMBALI KE HALAMAN UTAMA