adidas eqt support adv grey turbo adidas eqt support adv grey turbo adidas eqt support adv turbo red releases date adidas eqt support adv turbo where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support adv crystal white turbo red adidas eqt support adv black turbo red adidas eqt turbo red collection adidas eqt support adv turbo red adidas eqt support adv turbo pink adidas eqt support adv turbo pink adidas eqt adidas eqt support adv shadow adidas eqt support adv shadow available now adidas eqt support adv shadow the adidas eqt support adv shadow is now available adidas eqt support adv shadow adidas eqt adv 91 16 art basel adidas eqt adv 91 16 art basel adidas eqt support adv art basel miami

«

»

Oct 15

Kaedah Mengesan Kanser Pankreas

Penyakit kanser pankreas agar sukar di diagnosa. Ini disebabkan kedudukan organ pankreas terletak jauh di dalam rongga abdomen. Selalunya ia hanya dikesan apabila telah membengkak, dan berada pada peringkat serius.

Pembedahan yang dilakukan juga selalunya agak lambat, di mana doktor bedah akan mengeluarkan tisu sebahagian kanser dari tubuh pesakit. Yang sebahagian lagi tidak dapat dikeluarkan kerana merebak ke organ tubuh yang lain.

Jadi masalah utama kepada pesakit kanser pankreas ialah untuk mengesan penyakit ini seawal mungkin.  Apabila pesakit mengadu sakit pada bahagian abdomen, ia harus disiasat segera.

Dalam beberapa kes kanser pankreas ini, perengkat awalnya doktor menyangka ia mengalami sakit gastrik. Namun ubat gastrik tidak melegakan sakitnya, lalu doktor mencadangkan pemeriksaan OGDS, iaitu memasukkan kamera dalam perut tetapi doktor masih gagal melihat sebarang masalah dalam perut.

Selepas itu doktor menggunakan pemeriksaan imbasan CT pada abdomen. Tetapi teknik ini kurang berkesan untuk mengesan barah di peringkat awal, lebih-lebih lagi ketika tumor masih kecil. Hanya selepas tumor membesar lebih dari dua sentimeter, barulah imbasan CT mampu mengesannya. Sayangnya, ketika itu sudah terlambat untuk pembedahan.

Kemudian doktor membuat pemereksaan menggunakan endoscopic ultrasound. Pemeriksaan ini dapat mengesan sebarang tumor mahupun ketumbuhan yang tidak dapat dikesan imbasan CT. Tisu pancreas juga dapat diambil untuk dikaji sebelum rawatan yang selanjutnya diberikan.

Dalam kes ini, pembedahan Whipple dilakukan. Ia adalah pembedahan yang besar dan kompleks. Hasilnya, semua tumor berjaya dikeluarkan dan kanser dikawal dari merebak.

Namun begitu jika pesakit terlalu lambat dirawat kebanyakan mereka cuma ada peluang enam bulan saja untuk hidup.

Nasihat saya kepada pesakit yang mengalami penurunan berat badan yang mendadak di samping mengalami sakit di bahagian abdomen, agar segera berjumpa doctor. Tanda-tanda seorang itu mengalami penyakit kanser pancreas ialah sakit di perut, hilang berat badan dan mendapat penyakit kuning.Biasanya jika pesakit mengalami sakit belakang, bermakna kanser itu sudah melarat ke belakang, ia sudah melarat ke saraf pesakit.

Kanser pankreas jarang berlaku. Namun jika ia berlaku, ia adalah satu taragedi.

 

Siapa Tahu Mengenai Jus Delima Bio Emas?

Jus Delima Bio Emas ialah Minuman Herba Campuran.

  • Khasiat semua buah-buah yang terkandung dalam produk Delima Bio Emas telah melalui kajian klinikal dan saintifik yang telah dijalankan oleh pelbagai pehak dari serata dunia dan boleh dirujuk di laman web National Institutes of Health – NIH.
  • NIH memuatkan journal-journal serta artikel-artikel berkaitan penyelidikan atau penemuan berhubung dengan dunia perubatan dan menjadi rujukan kepada para pengamal perubatan, penyelidik, pesakit, penuntut dan profesional seluruh dunia.
  • Journal-journal serta artikel yang memuatkan hasil kajian saintifik ke atas bahan-bahan yang digunakan sebagai formulasi dalam Jus Delima Bio Emas iaitu Ekstrak Delima, Anggur, Zaitun, Kurma, Aprikot, Manna dan Madu boleh semak di sini.
  • Sumber rujukan ini diterbitkan oleh National Institutes of Health – NIH, Amerika Syarikat dan Kanada dan juga universiti-universiti dan pusat penyelidekan yang berkenaan.

Dengan adanya sumber maklumat yang berwibawa mengenai bahan-bahan yang digunakan dalam Jus Delima Bio Emas, diharap ianya memberi panduan dan boleh menggunakanya mengikut tujuan yang bersuaian. Jus Delima Bio Emas juga mempunyai Sijil Pengesahan HALAL JAKIM.

GUNAKAN JUS DELIMA BIO EMAS TANPA WAS-WASSila KLIK imej di bawah untuk mendengar mengenai Jus Delima Bio Emas


<< KEMBALI KE HALAMAN UTAMA

check out this adidas yeezy boost 350 v2 peyote sample adidas yeezy boost 350 v2 peyote adidas yeezy boost 350 v2 peyote sample adidas yeezy boost 350 v2 peyote adidas yeezy 350 boost v2 earth sample adidas yeezy boost 350 v2 earth confirmed earth adidas yeezy boost 350 v2 sample fake adidas yeezy boost 350 v2 earth adidas yeezy boost 350 v2 earth adidas yeezy boost 350 v2 white size info adidas yeezy boost 350 v2 peyote sample adidas yeezy boost 350 v2 solar red adidas confirmed app adidas yeezy 350 boost beluga adidas yeezy boost 350 v2 store list adidas yeezy boost 350 v2 adidas yeezy boost 350 v2 beluga confirmed release date adidas yeezy boost 350 v2 beluga solar red yeezy boost 350 v2 grey orange nice kicks dtla adidas yeezy boost 350 v2 release yeezy surprises buy adidas yeezy boost 350 v2 online
adidas nmd xr1 blue camo release date adidas nmd xr1 blue camo coming soon adidas nmd xr1 blue camo release date adidas nmd xr1 bape camo custom kendras customs bape adidas nmd release date offspring adidas nmd offspring adidas nmd r1 offspring adidas nmd collaboration offspring x adidas nmd offspring adidas nmd offspring x adidas nmd collaboration drops friday adidas nmd xr1 magenta release date adidas nmd xr1 magenta adidas nmd xr1 magenta release date adidas nmd xr1 magenta adidas nmd trail size exclusive release date adidas nmd r1 trail release date adidas nmd r1 trail size exclusive release date adidas nmd r1 trail release date adidas nmd r1 trail size exclusive drops weekend