adidas eqt support adv grey turbo adidas eqt support adv grey turbo adidas eqt support adv turbo red releases date adidas eqt support adv turbo where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support adv crystal white turbo red adidas eqt support adv black turbo red adidas eqt turbo red collection adidas eqt support adv turbo red adidas eqt support adv turbo pink adidas eqt support adv turbo pink adidas eqt adidas eqt support adv shadow adidas eqt support adv shadow available now adidas eqt support adv shadow the adidas eqt support adv shadow is now available adidas eqt support adv shadow adidas eqt adv 91 16 art basel adidas eqt adv 91 16 art basel adidas eqt support adv art basel miami

»

Aug 01

Jus Delima Terbaik Jus Delima Bio Emas

Pati Delima Bio Emas Pati DelimaTerbaik Di Malaysia

Pati Delima Bio Emas Pati Delima Terbaik Di Malaysia

KELUARGA CERIA BERSAMA JUS DELIMA BIO EMAS

Jus delima Bio Emas ialah minuman berasaskan herba campuran daripada buah-buahan  terbaik.

Jus delima Bio Emas dihasilkan daripada kombinasi estrak buah delima merah, zaitun, anggur merah, kurma, aprikot, al manna dan diperkaya dengan madu lebah.

Pada kebiasaannya kita menggunakan buah-buahan tersebut dengan hanya memakan isinya sahaja dan membuang bahagian lain. Ketahuilah sebenarnya zat-zat dan mineral yang penting untuk tubuh badan kita terdapat dalam bahagian yang kita tidak makan seperti dalam kulit, biji dan serat buah-buahan tersebut.

Dalam bahagian tersebutlah mengandungi pelbagai nutrisi dan mineral seperti  polyphenol, anthocyanin, kalsium, potassium, fosforus, bahan anti oksidan dan lain-lain yang cukup tinggi yang sangat diperlukan oleh badan kita untuk membantu sistem badan berfungsi dengan cekap.
Fungsi antioksidan ialah ianya dapat melawan radikal bebas yang merosakkan sel dalam badan. Kerosakan sel akan menyebabkan pelbagai penyakit termasuklah kanser, penyakit jantung dan alzheimer.

Sebagai contoh bagi formulasi Jus delima Bio Emas, kami menggunakan ekstrak sebiji buah delima merah  yang diperolehi daripada kulit, biji, isi dan seratnya. Jus delima Bio Emas tidak hanya mengambil air perahan isi delima sahaja.

________________________________________________________________________________________

Mengenai Jus Delima Bio EmasTM 

Jus Delima Bio Emas ialah Minuman Herba Campuran.

  • Khasiat semua buah-buah yang terkandung dalam produk Delima Bio EmasTMtelah melalui kajian klinikal dan saintifik yang telah dijalankan oleh pelbagai pehak dari serata dunia dan boleh dirujuk di laman web National Institutes of Health – NIH.
  • NIH memuatkan journal-journal serta artikel-artikel berkaitan penyelidikan atau penemuan berhubung dengan dunia perubatan dan menjadi rujukan kepada para pengamal perubatan, penyelidik, pesakit, penuntut dan profesional seluruh dunia.
  • Journal-journal serta artikel yang memuatkan hasil kajian saintifik ke atas bahan-bahan yang digunakan sebagai formulasi dalam JusDelima Bio EmasTM iaitu Ekstrak Delima, Anggur, Zaitun, Kurma, Aprikot, Manna dan Madu boleh semak di sini.
  • Sumber rujukan ini diterbitkan olehNational Institutes of Health – NIH, Amerika Syarikat dan Kanada dan juga universiti-universiti dan pusat penyelidekan yang berkenaan.

Dengan adanya sumber maklumat yang berwibawa mengenai bahan-bahan yang digunakan dalam Jus Delima Bio Emas, diharap ianya memberi panduan dan boleh menggunakanya mengikut tujuan yang bersuaian. Jus Delima Bio Emas juga mempunyai Sijil Pengesahan HALAL JAKIM.

GUNAKAN JUS DELIMA BIO EMAS TANPA WAS-WAS

________________________________________________________________________________________

Begitu juga dengan anggur merah, aprikot, kurma dan zaitun, yang digunakan dalam Jus delima Bio Emas ialah ekstrak bahagian bijinya kerana dalam bahagian inilah terkumpul segala khasiat untuk kebaikan tubuh.

Jus delima merah merupakan sumber antioksidan, kerana mengandungi polifenol komplek dan flavonoid seperti katekin, antosianin, phenolik dan fitosterol.  Fitosterol merupakan komponen biokimia yang mempunyai fungsi berlawanan dengan kolesterol. Selain itu, fitosterol juga tahan terhadap oksidasi

Oligomeric Proantho Cyanidin atau OPC  dalam Jus Delima Bio Emas  merupakan bahan antioksida dan unsur semulajadi penting yang terdapat di dalam biji anggur. OPC amat kaya dengan protein terutamanya kalogen yang menjadi bahan utama terhadap pembentukan sel dan tisu.

Zaitun dalam Jus Delima Bio Emas amat kaya dengan vitamin A, B1, B2, C, D, E, K, dan zat besi. Zaitun merupakan sejenis antioksida yang diperlukan untuk memerangi  LDL kolesterol (kolesterol tidak baik) yang menyumbat saluran arteri jantung, penyebab utama kepada penyakit serangan jantung dan strok.

Kurma dalam Jus Delima Bio Emas  mengandungi  fruktosa dan dekstrosa yang mudah dicerna dan cepat membekal tenaga kepada tubuh. Ia juga mengandungi protein, lemak, kuperam, feram, magnesium dan asid folat. Kurma kaya dengan serat dan merupakan sumber kalium yang sangat baik.

Aprikot dalam Jus Delima Bio Emas mampu menurunkan tekanan darah dan berkesan menurunkan paras kolesterol. Ia juga meningkatkan sistem imunisasi dan daya ketahanan tubuh badan.

Al manna atau arabic gum yang digunakan dalam Jus Delima Bio Emas merupakan agen pembiak bakteria baik dalam usus kita. Bakteria baik berperanan untuk melancarkan sistem penghazaman serta mencegah daripada sembelit dan dengan itu mempertingkatkan kecekapan badan memperoses zat-zat dan mineral  dan seterusnya dihantarkan kepada organ lain di seluruh tubuh badan kita.

Manakala kegunaan madu pula telah sedia maklum dalam pelbagai aspek kehidupan kita sejak turun temurun.

Dengan kombinasi buah-buahan hebat yang mengandungi pelbagai nutrisi, bahan biokimia semula jadi dan mineral yang sangat berkhasiat itulah Jus Delima Bio Emas dihasilkan untuk kebaikan dan kesejahteraan meningkatkan kualiti kehidupan kita.

Mengamalkan minum Jus delima Bio Emas setiap hari dapat membantu meningkatkan kecekapan atau memulihkan fungsi sistem badan seperti  menstabilkan hormon, peredaran darah, pencernaan (yang memudahkan proses pembuangan air besar  dan kecil), membantu mengawal paras kolestrol, urik asid serta gula darah dan lain-lain yang mana jika tidak dikawal akan menjadi punca pelbagai penyakit.

Semakin bertambah usia kita maka semakin berkurang kecekapan sistem imunisasi badan. Apabila sistem imunisasi lemah maka badan mudah terdedah kepada pelbagai ancaman penyakit, bakteria dan virus. Dengan mengamalkan Jus delima Bio Emas, ia mampu mempertingkatkan semula sistem imunisasi badan daripada serangan atau jangkitan.

Buah delima dalam Jus Delima Bio Emas juga mengandungi  asid folik yang tinggi. Asid folik amat diperlukan oleh ibu-ibu dan bayi semasa proses kehamilan.

Bukan itu sahaja Jus Delima Bio Emas juga sangat berkesan untuk menghindarkan ibu-ibu mengandung daripada mengalami mabuk, pening, muntah, loya atau morning sickness serta memberi  tenaga yang mencukupi sepanjang hari.

Jus Delima Bio Emas telah berada di pasaran sejak tahun 2013 dan sehingga kini alhamdulillah mendapat sambutan yang sangat baik daripada semua golongan pengguna daripada pelbagai etnik.

Sambutan berterusan daripada para pengguna ini membuktikan Jus delima Bio Emas sangat berkesan untuk membantu pengguna dalam usaha mempertikatkan kualiti hidup masing-masing.

Jus delima Bio Emas diformulasi, diproses dan dikeluarkan dari kilang milik kami sendiri. Kami memberikan sepenuh tumpuan dan menjaga serta memastikan semua proses pembuatan dilaksanakan sepenuhnya supaya kualiti  serta khasiatnya terjaga, bersih serta terpelihara kesucianya dan juga tentunya mematuhi piawaian pensijilan MeSTI.

Jus delima Bio Emas di kilang dan diedar oleh Perniagaan Pirza Bakti, No. 19, Lorong 1, Taman Mentiga Jaya, 26600 Pekan, Pahang.

Tuan / Puan yang berminat menggunakan atau mengedar Jus delima Bio Emas boleh hubungi talian 013-904 0627 setiap hari (7 hari/minggu) dari jam 9.00 pagi hingga 10.00 malam.

KELUARGA CERIA BERSAMA JUS DELIMA BIO EMAS

MINUMAN HERBA CAMPURAN

 Sila KLIK imej di bawah untuk mendengar mengenai Jus Delima Bio Emas


<< KEMBALI KE HALAMAN UTAMA

check out this adidas yeezy boost 350 v2 peyote sample adidas yeezy boost 350 v2 peyote adidas yeezy boost 350 v2 peyote sample adidas yeezy boost 350 v2 peyote adidas yeezy 350 boost v2 earth sample adidas yeezy boost 350 v2 earth confirmed earth adidas yeezy boost 350 v2 sample fake adidas yeezy boost 350 v2 earth adidas yeezy boost 350 v2 earth adidas yeezy boost 350 v2 white size info adidas yeezy boost 350 v2 peyote sample adidas yeezy boost 350 v2 solar red adidas confirmed app adidas yeezy 350 boost beluga adidas yeezy boost 350 v2 store list adidas yeezy boost 350 v2 adidas yeezy boost 350 v2 beluga confirmed release date adidas yeezy boost 350 v2 beluga solar red yeezy boost 350 v2 grey orange nice kicks dtla adidas yeezy boost 350 v2 release yeezy surprises buy adidas yeezy boost 350 v2 online
adidas nmd xr1 blue camo release date adidas nmd xr1 blue camo coming soon adidas nmd xr1 blue camo release date adidas nmd xr1 bape camo custom kendras customs bape adidas nmd release date offspring adidas nmd offspring adidas nmd r1 offspring adidas nmd collaboration offspring x adidas nmd offspring adidas nmd offspring x adidas nmd collaboration drops friday adidas nmd xr1 magenta release date adidas nmd xr1 magenta adidas nmd xr1 magenta release date adidas nmd xr1 magenta adidas nmd trail size exclusive release date adidas nmd r1 trail release date adidas nmd r1 trail size exclusive release date adidas nmd r1 trail release date adidas nmd r1 trail size exclusive drops weekend