«

»

Aug 18

Produk Yang Ada Aprikot Ialah Jus Delima Bio Emas

Bio Emas Mampu Merawat Kanser Melalui Vitamin B17
Khasiat aprikot – Vitamin B17

Biji aprikot adalah sangat berkhasiat. Salah satu nutrisi yang terkandung didalamnya ialah amygdalin ( Vitamin B17 ). Vitamin B17 tidak diklasifikasikan sebagai vitamin, tetapi merujuk kepada bahan kimia yang dikenali sebagai Amygdalin atau laetrile.

Selain mampu menurunkan tekanan darah tinggi Dr. M. Haas, 2008 Hypertension and Wise Therapy, menyatakan zat-zat yang terkandung di dalam biji aprikot terbukti berkesan menurunkan paras kolesterol di dalam badan manusia.

Kenyataan ini telah dibuktikan oleh kajian klinikal yang dilakukan Prof Hanna Salman (melalui kajian klinikal & saintifik, 2012). Rujuk Reduction of Blood Pressure by Using Apricot Seeds and Vitamin C

Sebelum itu, hujah ini juga telah dibuktikan oleh kajian Diskerson & Gibson (2008). Dua kajian yang berasingan ini telah mengkaji bahawa amalan memakan biji aprikot (untuk dos yang telah ditetapkan) mampu menurunkan tekanan darah tingi dan menurunkan paras kolesterol di dalam badan manusia.

Vitamin B17 sebenarnya merujuk kepada dua sebatian kimia yang berasingan – Amygdalin dan laetrile. Walaupun sebatian ini biasanya dianggap sebagai bahan yang sama, kedua-duanya berbeza dalam beberapa ciri asas. Kekeliruan ini terus berkembang sebagai beberapa produk kini dijual sebagai laetrile tetapi sebenarnya adalah ekstrak yang disebut Amygdalin tulen yang diekstrak dari biji aprikot melalui proses-proses makmal.

Tugas B17 ini hanyalah untuk memusnahkan sel asing dan mengeluarkannya melalui sistem perkumuhan.

Berdasarkan kepada buku “World without Cancer”, tulisan G.Edward Griffin, biji aprikot mentah mengandungi kadar kepekatan B17 yang tertinggi jika dibandingkan dengan biji-biji buah yang lain.

Vitamin B17 atau Laetrile mampu meningkatkan sistem imunisasi dan daya ketahanan tubuh badan serta mampu meningkatkan kecerdasan dan tahap kesihatan seseorang individu.

Kajian khasiat Aprikot

Artikel Terbaru Mengenai Laetrile

Bacaan Tambahan Mengenai Aprikot:
RALPH MOSS ON CHEMOTHERAPY, LAETRILE, COLEY’S TOXINS, BURZYNSKI, & CANCER POLITICS http://www.whale.to/c/moss.html

Buku ALIVE AND WELL by:
Philip E. Binzel, Jr., M.D.
http://www.whale.to/m/binzel1.html
http://www.whale.to/m/binzel2.html
http://www.whale.to/m/binzel3.html
http://www.whale.to/m/binzel4.html
http://www.whale.to/m/binzel5.html
http://www.whale.to/m/binzel6.html
http://www.whale.to/m/binzel7.html
http://www.whale.to/m/binzel9.html
http://www.whale.to/m/binzel10.html
http://www.whale.to/m/binzel11.html
http://www.whale.to/m/binzel12.html
http://www.whale.to/m/binzel13.html
http://www.whale.to/m/binzel14.html
http://www.whale.to/m/binzel15.htmlSila KLIK imej di bawah untuk mendengar mengenai Jus Delima Bio Emas


<< KEMBALI KE HALAMAN UTAMA