↑ Return to Penyelidikan

Maklumat Penyelidikan Saintifik Ke atas Bahan-bahan Yang Terkandung Dalam Jus Delima Bio Emas

Jus Delima Bio Emas ialah sejenis minuman botani atau minuman herba yang diformulasi daripada 7 jenis bahan buahan yang terdiri daripada delima, kurma, zaitun, anggur, aprikot, al manna dan madu lebah serta air RO dan bertapis sebagai bahan asas.

Hendaklah difahami bahawa buahan tersebut bukanlah diambil secara dalam bentuk asalnya sepertimana kebiasaan kita menggunakannya seperti contoh jika buah delima, anggur, zaitun atau aprikot kita ambil isinya untuk dimakan.

Sebenarnya bahagian yang kita makan itu tidak mengandungi bahan-bahan perubatan. Ia hanya mengandungi air, fruktosa dan sedikit zat sahaja.

Bahagian buah yang mengandungi unsur-unsur perubatan yang sangat tinggi terdapat dalam bahagian yang kita tidak makan iaitu dalam kulit, serat atau biji.

Bagi formulasi Jus Delima Bio Emas, bahagian buah yang digunakan ialah:

  • Delima – semua bahagian satu biji iaitu kuit, serat, isi dan biji
  • Kurma – isi dan biji
  • Anggur – biji sahaja
  • Zaitun – biji atau daun
  • Aprikot – biji sahaja
  • Al manna – semua
  • Madu – semua

Semua bahagian buahan ini diproses dengan mengambil ekstraknya sahaja untuk dijadikan Jus Delima Bio Emas. Sebab itulah ia dinamakan Jus Delima Bio Emas Minuman Botani (Herba) Campuran.

Jika kita memakan buahan tersebut dalam bentuk buah asal, ia tidak akan memberi manafaat yang tinggi kepada tubuh badan kerana bahagian yang kita makan itu tidak mengandungi unsur-unsur untuk menambahbaik kualiti kesihatan. Sebaliknya bahagian yang penuh dengan nutrien, mineral, vitamin dan bahan kimia semula jadi yang diperlukan untuk kesihatan kita buang kerana tidak sesuai diambil secara oral.

Sebelum menentukan jenis buahan yang digunakan untuk kombinasi dalam Jus Delima Bio Emas, kajian dan penyelidikan telah dijalankan bagi memastikan buahan yang terbaik dan mempunyai unsur-unsur perubatan yang tinggi sahaja dipilih. Rujukan-rujukan kepada journal-journal penyelidikan saintifik dan klinikal oleh pelbagai institusi penyelidikan berwibawa  diserata dunia telah dibuat bagi memastikan keberkesanan setiap satu jenis bahan  itu memenuhi keperluan seperti yang dihajati.

Ada lebih 150 journal penyelidikan bagi 7 bahan yang digunakan dalam Jus Delima Bio Emas dengan melibatkan penyelidik lebih dari 500 orang saintis. Journal-journal ini adalah hasil kerja profesional dengan membentangkan fakta sebenar yang ditemui bagi setiap satu bahan samada ianya berbentuk pro atau kontra bagi memberi pilihan kepada bakal pengguna membuat keputusan setelah mendapat makumat yang tepat.

Kami memutuskan untuk menggunakan bahan-bahan tersebut dalam Jus Delima Bio Emas berdasarkan majoriti keputusan positif hasil penyelidikan bagi setiap jenis bahan.

Berikut ialah journal-journal serta artikel yang memuatkan hasil kajian saintifik dan klinikal ke atas bahan-bahan yang digunakan sebagai formulasi dalam Jus Delima Bio Emas iaitu Ekstrak Delima, Anggur, Zaitun, Kurma, Aprikot, Manna dan Madu.

Maklumat akan dikemaskini dari masa kemasa jika ada penemuan baru.

Sumber rujukan ini diterbitkan oleh National Institute of Health, Amerika Syarikat dan Kanada:

1. Delima

2. Al Manna (Arabic Gum – Acacia Gum)

3. Kurma

4. Aprikot

5.  Zaitun

6. Anggur

7. MaduSila KLIK imej di bawah untuk mendengar mengenai Jus Delima Bio Emas


<< KEMBALI KE HALAMAN UTAMA