↑ Return to Buah Pinggang

Satu (Sebelah) Buah Pinggang Masih Boleh Berfungsi Dengan baik

Pada keadaan normal semua manusia memiliki dua buah pinggang sebagai satu komponen organ yang berfungsi sebagai sistem buah pinggang.

Buah pinggang mempunyai banyak fungsi yang sangat penting kepada kesejahteraan badan antaranya ialah untuk mengawal tekanan darah, menghasilkan sel darah merah, mengaktifkan vitamin D dan menghasilkan beberapa glukosa.

Fungsi buah pinggang yang paling utama ialah bertindak sebagai penapis yang akan menapis cecair badan yang yang melalui saluran darah untuk mengawal dan mengoptimumkan jumlah, komposisi, nilai pH dan tekanan mereka.

Buah Pinggang - Delima Bio Emas

Buah Pinggang – Delima Bio Emas

Manakala air yang berlebihan, elektrolit, nitrogen dan sisa buangan lain akan dikeluarkan dari tubuh sebagai air kencing. Fungsi ini bertujuan untuk mengekalkan dan mengoptimumkan persekitaran dalaman bendalir tubuh di mana sel-sel hidup.

Fungsi buah pinggang yang banyak ini membekalkan kepada kita 1.2 juta elemen asas fungsi penapisan dan nefron mikroskopik di dalam setiap buah pinggang. Nefron adalah tiub kecil yang menapis plasma darah, laraskan dan kemudian cecair tersebut akan dioptimumkan kembali untuk kegunaan tubuh.

Sebenarnya kehidupan masih boleh diteruskan dalam keadaan baik dengan kekurangan satu buah pinggang. Tidak seperti kebanyakan fungsi organ yang lain, kita dilahirkan dengan buah pinggang yang mempunyai banyak fungsi. Buah pinggang yang hanya berfungsi 75% masih mampu menampung kehidupan dengan baik.

Walaupun hanya mempunyai hanya satu buah pinggang, ia masih mampu menerima kira-kira 20% dari semua darah yang dipam oleh jantung. Setiap hari kira-kira 120 liter cecair dan zarah akan memasuki nefron untuk ditapis.

Dengan hanya memiliki satu buah pinggang, ia akan dapat menyesuaikan fungsinya untuk menapis sepertimana dua buah pinggang. Dalam keadaan sedemikian, nefron akan meningkatkan saiznya melalui proses yang dinamakan sebagai hipertrofi bagi mengendalikan beban tambahan.

Proses ini berlaku tanpa kesan buruk walaupun selama bertahun-tahun. Malah sekiranya sejak dari lahir hanya memiliki satu buah pinggang, buah pinggang tersebut akan membesar hingga menyamai saiz berat gabungan dari dua buah pinggang.

________________________________________________________________________________________

Mengenai Jus Delima Bio EmasTM 

Jus Delima Bio Emas ialah Minuman Herba Campuran.

  • Khasiat semua buah-buah yang terkandung dalam produk Delima Bio EmasTMtelah melalui kajian klinikal dan saintifik yang telah dijalankan oleh pelbagai pehak dari serata dunia dan boleh dirujuk di laman web National Institutes of Health – NIH.
  • NIH memuatkan journal-journal serta artikel-artikel berkaitan penyelidikan atau penemuan berhubung dengan dunia perubatan dan menjadi rujukan kepada para pengamal perubatan, penyelidik, pesakit, penuntut dan profesional seluruh dunia.
  • Journal-journal serta artikel yang memuatkan hasil kajian saintifik ke atas bahan-bahan yang digunakan sebagai formulasi dalam JusDelima Bio EmasTM iaitu Ekstrak Delima, Anggur, Zaitun, Kurma, Aprikot, Manna dan Madu boleh semak di sini.
  • Sumber rujukan ini diterbitkan olehNational Institutes of Health – NIH, Amerika Syarikat dan Kanada dan juga universiti-universiti dan pusat penyelidekan yang berkenaan.
  • Mengenai Jus Delima Bio Emas – audio

Dengan adanya sumber maklumat yang berwibawa mengenai bahan-bahan yang digunakan dalam Jus Delima Bio Emas, diharap ianya memberi panduan dan boleh menggunakanya mengikut tujuan yang bersuaian. Jus Delima Bio Emas juga mempunyai Sijil Pengesahan HALAL JAKIM.

GUNAKAN JUS DELIMA BIO EMAS TANPA WAS-WAS

________________________________________________________________________________________

Buah pinggang akan menapis sejumlah besar kandungan cecair pada setiap hari dan akan mengeluarkan semua kandungan dari darah kecuali protin dan juga sel-sel tubuh. Walaubagaimanapun nefron akan digunakan dalam pemprosesan tapisan dan bahan-bahan penting untuk kelangsungan hidup seperti air, glukosa, asid elektrolik dan amino yang secara aktif akan diserap semula ke dalam darah.Air dan bahan-bahan buangan seperti urea dan kreatinin, toksin dan metabolit ubat yang masih berada di dalam nefron akan dibuang sebagai air kencing.
Delima bio emas rawat buah pinggang
Disamping dapat menyokong kehidupan walaupun dengan hanya satu buah pinggang, sistem buah pinggang mempunyai perlindungan yang lain. Meskipun nefron akan berhenti berfungsi pada kadar 1% setahun selepas mencapai usia lebih 40 tahun, nefron yang masih berfungsi akan cenderung untuk membesar dan akan menggantikan fungsi nefron yang telah mati.

Buktinya ialah mereka yang menderma satu organ buah pinggang masih dapat menjalani kehidupan dalam keadaan yang baik dalam jangka masa yang lama tanpa menjejaskan kesihatan sebagaimana yang telah digambarkan oleh mereka yang menderma dan dinilai sehingga tempoh 30 tahun selepas mereka melakukan pendermaan.

Masalah utama kepada penderma ialah komplikasi yang biasanya disebabkan oleh proses pembedahan, bukan kerana kekurangan satu buah pinggang.

Jus Delima Bio Emas Untuk Sakit Kronik

Jus Delima Bio Emas Jus Delima Terbaik

Maklumat formulasi Delima Bio Emas:Sila KLIK imej di bawah untuk mendengar mengenai Jus Delima Bio Emas


<< KEMBALI KE HALAMAN UTAMA