adidas eqt support adv grey turbo adidas eqt support adv grey turbo adidas eqt support adv turbo red releases date adidas eqt support adv turbo where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support adv crystal white turbo red adidas eqt support adv black turbo red adidas eqt turbo red collection adidas eqt support adv turbo red adidas eqt support adv turbo pink adidas eqt support adv turbo pink adidas eqt adidas eqt support adv shadow adidas eqt support adv shadow available now adidas eqt support adv shadow the adidas eqt support adv shadow is now available adidas eqt support adv shadow adidas eqt adv 91 16 art basel adidas eqt adv 91 16 art basel adidas eqt support adv art basel miami

↑ Return to Buah Pinggang

Jenis Penyakit Buah Pinggang

Buah pinggang anda adalah satu unit penapisan darah untuk organ-organ di dalam badan. Di dalam buah pinggang terdapat kelompok saluran darah yang merupakan struktur penapisan, dipanggil glomeruli.

Tugas glomeruli ialah untuk menyimpan air dan membolehkan sisa-sisa buangan disingkirkan ke dalam air kencing, yang bergerak melalui saluran kencing ke pundi kencing.

Terdapat banyak penyakit yang berbeza yang boleh menyebabkan kerosakan kepada buah pinggang dan menghilangkan keupayaan badan untuk memastikan darah ditapis dengan betul.

Kanser Buah Pinggang
Kanser buah pinggang berlaku apabila sel-sel buah pinggang bertukar menjadi sesuatu yang membesar tanpa kawalan.

Satu laporan yang dikeluarkan oleh National Cancer Institute telah menjelaskan bahawa jenis kanser buah pinggang yang paling biasa berlaku adalah renal cell carcinoma. Kanser jenis ini bermula dalam sel-sel yang melapisi struktur tiub kecil, yang dipanggil tubul.

Satu lagi jenis kanser buah pinggang berpunca dari sel-sel pelvis buah pinggang, yang mana tiub saluran kencing menghubungkan buah pinggang. Kanser buah pinggang jenis ini dipanggil transitional cell carcinoma.

Merokok, obesiti dan tekanan darah tinggi adalah faktor-faktor risiko untuk penyakit buah pinggang jenis ini.

Batu Karang
Pembentukan batu karang adalah satu lagi jenis penyakit buah pinggang. Penyakit ini dicirikan oleh pembentukan kristal yang keras dan tajam di dalam buah pinggang dan saluran kencing, dan boleh menyebabkan kesakitan yang amat sangat.

Batu karang terbentuk dari mineral-mineral yang terlarut di dalam urin. Batu karang adalah sejenis penyakit yang paling biasa dikaitkan dengan penyakit buah pinggang dan merupakan antara penyebab utama berlakunya kerosakan pada fungsi buah pinggang.

Nefropati Analgesik
Nefropati analgesik adalah sejenis penyakit buah pinggang di mana buah pinggang rosak disebabkan oleh pengambilan analgesik untuk jangka masa yang panjang, iaitu Nefropati analgesik yang diambil untuk tempoh masa yang lama.

Mengikut laman web MedlinePlus, seseorang yang perlu menelan enam biji pil atau lebih dalam sehari, selama lebih daripada tiga tahun mereka berpotensi mendapat nefropati analgesik.

Tanda-tanda penyakit buah pinggang ini termasuk kelemahan, keletihan, darah dalam air kencing, sakit belakang, loya, dan muntah.

Lupus Nefritis
Lupus nephritis adalah sejenis keradangan di dalam buah pinggang yang disebabkan oleh penyakit auto-imun systemic lupus erythematosis, kebiasaannya dipanggil lupus.

Cedars-Sinai menganggarkan bahawa satu daripada setiap tiga orang yang mengidap lupus akan mendapat lupus nefritis.

Di dalam lupus, sistem imun akan menghasilkan antibodi yang mengikat kepada protein sendiri. Untuk lupus nefritis, antibodi-antibodi yang kompleks akan menumpang di dalam buah pinggang dan mencetuskan keradangan, dan akhirnya, keradangan tersebut akan menyebabkan kerosakan buah pinggang.

Seseorang yang mempunyai lupus nefritis mungkin mempunyai tekanan darah tinggi, berat badan dan air kencing yang berbuih dan berwarna gelap.

Bagaimana Jus Delima Bio Emas Membantu

Melalui bahan-bahan botani yang menjadi asas Jus Delima Bio Emas, nutrisi yang ada bertindak membantu menambahbaik organ-organ dalam badan. Umpamanya Khasiat Manna (Gum Arabic) seperti yang ditemui melalui beberapa kajian saintifik. Begitu juga dengan kandungan buah aprikot.

________________________________________________________________________________________

Mengenai Jus Delima Bio EmasTM 

Jus Delima Bio Emas ialah Minuman Herba Campuran.

  • Khasiat semua buah-buah yang terkandung dalam produk Delima Bio EmasTMtelah melalui kajian klinikal dan saintifik yang telah dijalankan oleh pelbagai pehak dari serata dunia dan boleh dirujuk di laman web National Institutes of Health – NIH.
  • NIH memuatkan journal-journal serta artikel-artikel berkaitan penyelidikan atau penemuan berhubung dengan dunia perubatan dan menjadi rujukan kepada para pengamal perubatan, penyelidik, pesakit, penuntut dan profesional seluruh dunia.
  • Journal-journal serta artikel yang memuatkan hasil kajian saintifik ke atas bahan-bahan yang digunakan sebagai formulasi dalam JusDelima Bio EmasTM iaitu Ekstrak Delima, Anggur, Zaitun, Kurma, Aprikot, Manna dan Madu boleh semak di sini.
  • Sumber rujukan ini diterbitkan olehNational Institutes of Health – NIH, Amerika Syarikat dan Kanada dan juga universiti-universiti dan pusat penyelidekan yang berkenaan.

Dengan adanya sumber maklumat yang berwibawa mengenai bahan-bahan yang digunakan dalam Jus Delima Bio Emas, diharap ianya memberi panduan dan boleh menggunakanya mengikut tujuan yang bersuaian. Jus Delima Bio Emas juga mempunyai Sijil Pengesahan HALAL JAKIM.

GUNAKAN JUS DELIMA BIO EMAS TANPA WAS-WAS

________________________________________________________________________________________

Selain itu Jus Delima Bio Emas juga  mengawal tekanan darah yang mana kedua-dua perkara ini amat penting distabilkan supaya tidak mengganggu kesihatan buah pinggang.

Maklumat penuh fungsi setiap komponen yang terkandung dalam Jus Delima Bio Emas boleh di ikuti di bawah:

Mengenai Jus Delima Bio Emas

1. Khasiat Buah Delima

2. Khasiat Biji Anggur

3. Khasiat Biji Zaitun

4. Khasiat B17 Aprikot

5. Khasiat Buah Kurma

6. Khasiat Manna – Gam Arab

7. Khasiat Madu Bio EmasSila KLIK imej di bawah untuk mendengar mengenai Jus Delima Bio Emas


<< KEMBALI KE HALAMAN UTAMA

check out this adidas yeezy boost 350 v2 peyote sample adidas yeezy boost 350 v2 peyote adidas yeezy boost 350 v2 peyote sample adidas yeezy boost 350 v2 peyote adidas yeezy 350 boost v2 earth sample adidas yeezy boost 350 v2 earth confirmed earth adidas yeezy boost 350 v2 sample fake adidas yeezy boost 350 v2 earth adidas yeezy boost 350 v2 earth adidas yeezy boost 350 v2 white size info adidas yeezy boost 350 v2 peyote sample adidas yeezy boost 350 v2 solar red adidas confirmed app adidas yeezy 350 boost beluga adidas yeezy boost 350 v2 store list adidas yeezy boost 350 v2 adidas yeezy boost 350 v2 beluga confirmed release date adidas yeezy boost 350 v2 beluga solar red yeezy boost 350 v2 grey orange nice kicks dtla adidas yeezy boost 350 v2 release yeezy surprises buy adidas yeezy boost 350 v2 online
adidas nmd xr1 blue camo release date adidas nmd xr1 blue camo coming soon adidas nmd xr1 blue camo release date adidas nmd xr1 bape camo custom kendras customs bape adidas nmd release date offspring adidas nmd offspring adidas nmd r1 offspring adidas nmd collaboration offspring x adidas nmd offspring adidas nmd offspring x adidas nmd collaboration drops friday adidas nmd xr1 magenta release date adidas nmd xr1 magenta adidas nmd xr1 magenta release date adidas nmd xr1 magenta adidas nmd trail size exclusive release date adidas nmd r1 trail release date adidas nmd r1 trail size exclusive release date adidas nmd r1 trail release date adidas nmd r1 trail size exclusive drops weekend