«

»

Oct 02

Penyakit Kronik Dermatitis – Menyebabkan Kulit Menjadi Kering

Pesakit yang mengalami penyakit chronic dermatitis mempunyai masalah keradangan kulit yang menyebabkan kulit menjadi kering. Di samping masalah ketidaksempurnaan pada lapisan epidermis, sehingga tidak mampu menghasilkan pelembap semulajadi untuk kulit mereka sendiri.

Sebab itu kulit pesakit chronic dermatitis memerlukan pelembap yang natural, yang dapat melembutkan dan membaiki kulit yang berterusan dan perlu digunakan lama.

Kebanyakan produk yang dijual mengandungi minyak mineral atau produk yang diperbuat dari petrochemical yang menyumbangkan kepada keradangan kulit yang lebih teruk, dan dibimbangi boleh menyebabkan kanser apabila bahan-bahan ini diserap ke dalam tubuh.

Ini kerana tubuh kita tidak sesuai untuk menerima bahan-bahan sintetik terutamanya produk petrochemical.

Oleh itu banyak saintis di universiti dalam dan luar negeri menerbitkan kajian mereka di journal mencadangkan penggunaan bahan-bahan semulajadi seperti minyak kelapa, yang telah digunakan sebegitu lama oleh nenek moyang kita dan terbukti berkesan untuk merawat masalah kulit ini.

Mengapa kita perlu mengambil bahan-bahan sintetik yang asing pada tubuh kita dan baru saja diperkenalkan di pasaran, sedangkan kesan sampingan bahan-bahan petrochemical ini hanya diketahui selepas 15-20 tahun dari sekarang?

Malah penggunaan bahan-bahan natural atau semulajadi ini mula dibuktikan dengan kajian di dalam makmal.

Oleh itu bagi mereka yang mengalami masalah keradangan kulit seperti ATOPIC DERMATITIS, ECZEMA dan PSORIASIS yang kering dan mungkin sudah mulai berair (kerana cecair di bawah kulit mulai keluar kerana kulit tidak tidak berfungsi dengan baik sebagai penghadang (barrier), saya mencadangkan penggunaan Jus Delima Bio Emas disapu pada kulit mereka.

Jus Delima Bio Emas mengandungi ekstrak zaitun yang boleh melembabkan kulit. Ia juga mengandungi madu lebah yang berfungsi sebagai antibakterial bagi melindungi bahagian kulit yang melecet.

Al Manna dalam Jus Delima Bio Emas juga berfungsi mencegah penyakit kulit.

Walaupun bagaimana pun elok berbincang dulu dengan doktor jika tidak pasti masalah kulit yang dialami atau mengalami masalah kesihatan yang lain.

Ingin Tahu Mengenai Jus Delima Bio Emas?

Jus Delima Bio Emas ialah Minuman Herba Campuran.

  • Khasiat semua buah-buah yang terkandung dalam produk Delima Bio Emas telah melalui kajian klinikal dan saintifik yang telah dijalankan oleh pelbagai pehak dari serata dunia dan boleh dirujuk di laman web National Institutes of Health – NIH.
  • NIH memuatkan journal-journal serta artikel-artikel berkaitan penyelidikan atau penemuan berhubung dengan dunia perubatan dan menjadi rujukan kepada para pengamal perubatan, penyelidik, pesakit, penuntut dan profesional seluruh dunia.
  • Journal-journal serta artikel yang memuatkan hasil kajian saintifik ke atas bahan-bahan yang digunakan sebagai formulasi dalam Jus Delima Bio Emas iaitu Ekstrak Delima, Anggur, Zaitun, Kurma, Aprikot, Manna dan Madu boleh semak di sini.
  • Sumber rujukan ini diterbitkan oleh National Institutes of Health – NIH, Amerika Syarikat dan Kanada dan juga universiti-universiti dan pusat penyelidekan yang berkenaan.

Dengan adanya sumber maklumat yang berwibawa mengenai bahan-bahan yang digunakan dalam Jus Delima Bio Emas, diharap ianya memberi panduan dan boleh menggunakanya mengikut tujuan yang bersuaian. Jus Delima Bio Emas juga mempunyai Sijil Pengesahan HALAL JAKIM.

GUNAKAN JUS DELIMA BIO EMAS TANPA WAS-WASSila KLIK imej di bawah untuk mendengar mengenai Jus Delima Bio Emas


<< KEMBALI KE HALAMAN UTAMA