«

»

Sep 10

Jus Delima Bio Emas Terbaik Di Pasaran

Pati Delima Terbaik Bio Emas

Pati Delima Terbaik Bio Emas

Di pasaran terdapat beberapa jenama jus delima. Ada yang bercampur dan ada yang delima sahaja.

Terdapat juga yang di buat berbagai saiz, dari 250ml sehinggalah yang berukuran 750ml.

Hampir semua pengeluar jus delima tidak mempunyai kilang sendiri sebaliknya mengupah kilang lain untuk membotol dan membungkusnya. Semua proses pengeluaran diserahkan 100% kepada pengilang dari mula mencari bahan mentah, menentukan kadar, membancuh, membotol, membungkus hinggalah siap sepenuhnya barulah diserahkan kepada pehak yang mengupah.

Jus Delima Bio Emas ialah dalam bentuk minuman botani campuran adalah dibuat, diproses dan dikilang oleh kilang kami sendiri. Oleh itu setiap aspek samaada kualiti, khasiat, kebersihan dan kesucian adalah diberi perioriti tertinggi tanpa kompromi.

Jus Delima Bio Emas ialah sejenis minuman botani atau minuman herba yang diformulasi daripada 7 jenis bahan buahan yang terdiri daripada delima, kurma, zaitun, anggur, aprikot, al manna dan madu lebah serta air RO dan bertapis sebagai bahan asas.

Hendaklah difahami bahawa buahan tersebut bukanlah diambil secara dalam bentuk asalnya sepertimana kebiasaan kita menggunakannya seperti contoh jika buah delima, anggur, zaitun atau aprikot kita ambil isinya untuk dimakan.

Sebenarnya bahagian yang kita makan itu tidak mengandungi bahan-bahan perubatan. Ia hanya mengandungi air, fruktosa dan sedikit zat sahaja.

Bahagian buah yang mengandungi unsur-unsur perubatan yang sangat tinggi terdapat dalam bahagian yang kita tidak makan iaitu dalam kulit, serat atau biji.

Bagi formulasi Jus Delima Bio Emas, bahagian buah yang digunakan ialah:

 • Delima – semua bahagian satu biji iaitu kuit, serat, isi dan biji
 • Kurma – isi dan biji
 • Anggur – biji sahaja
 • Zaitun – biji atau daun
 • Aprikot – biji sahaja
 • Al manna – semua
 • Madu – semua

Ada lebih 150 journal penyelidikan bagi 7 bahan yang digunakan dalam Jus Delima Bio Emas dengan melibatkan penyelidik lebih dari 200 orang. Journal-journal ini bersifat bebas dengan membentangkan fakta sebenar yang ditemui bagi setiap satu bahan samada ianya berbentuk kajian awal, kajian lanjutan atau kajian penilaian keatas kajian terdahulu, bagi memberi pilihan kepada bakal pengguna membuat keputusan setelah mendapat makumat yang tepat.

Kami meletakkan semua kajian tersebut daripada yang paling lama dibuat sehinggalah kajian terbaru.

Kami memutuskan untuk menggunakan bahan-bahan tersebut dalam Jus Delima Bio Emas berdasarkan majoriti keputusan positif hasil penyelidikan bagi setiap jenis bahan.

Berikut ialah journal-journal serta artikel yang memuatkan hasil kajian saintifik dan klinikal – in vitro dan in vivo ke atas bahan-bahan yang digunakan sebagai formulasi dalam Jus Delima Bio Emas iaitu Ekstrak Delima, Anggur, Zaitun, Kurma, Aprikot, Manna dan Madu.

Maklumat akan dikemaskini dari masa kemasa jika ada penemuan baru.

Sumber rujukan ini diterbitkan oleh National Institute of Health, Amerika Syarikat dan universiti-universiti yang terbabit:

 1. Delima
 1. Al Manna (Arabic Gum – Acacia Gum)
 1. Kurma
 1. Aprikot
 1.  Zaitun
 1. Anggur
 1. Madu

Dengan sebab itulah kami mengatakan Jus Delima Bio Emas adalah jus delima yang terbaik sebagai makanan tambahan untuk kesihatan.Sila KLIK imej di bawah untuk mendengar mengenai Jus Delima Bio Emas


<< KEMBALI KE HALAMAN UTAMA