«

»

Mar 28

Cegah Penyakit Keradangan Di luar Rahim (Endometriosis) Dengan Jus Delima

Kawalan penyakit Endometriosis dengan Jus Delima Bio Emas

Setiap hari kita mengambil pelbagai jenis makanan yang mengandungi pelbagai perasa dan dan yang pastinya makanan yang hanya Halal, tetapi belum tentu kategori yang Thoyyib atau baik kepada kesihatan. Secara tidak langsung, ini akan menjejaskan metabolisma tubuh badan termasuk ketidakseimbangan hormon. Antara penyakit yang sering diperkatakan adalah Endometriosis – iaitu apa yang dikategorikan sebagai penyakit keradangan di luar rahim yang menyebabkan kesakitan di tahap yang sangat tinggi.

Terdapat lapisan menebal di luar rahim, (kebiasaannya, lapisan tebal ini hanya tumbuh dalam rahim sebagai persediaan menampung janin sekiranya mengandung  atau akan gugur sebagai darah Haid jika tidak mengandung). Lapisan tebal ini tumbuh di lapisan pertama rahim dan akhirnya pecah diikuti keluar darah, terutama ketika tempoh haid. Jika dibiarkan tanpa rawatan dan pencegahan, bakal mengundang barah.

Kawal Endometriosis dengan Jus Delima Bio Emas

Apabila Allah menyatakan mengenai buah delima dalam Al Quran beberapa kali, pasti ada kebaikan yang dimiliki buah delima, namun tidak dinyatakan secara terang dan jelas. Dari itu Allah telah memerintah umat Islam supaya kita berfikir dan amati.

Allah SWT berfirman dalam Surah Ar Rahman, ayat 52, 68, 69, 70 :

Dan berikutan itu beratus-ratus kajian saintik dan klinikal telah dijalankan samaada oleh saintis muslim dan bukan muslim untuk mencari khasiat buah delima terhadap manusia. Untuk melihat hasil kajian Bagi wanita, ekstrak buah delima mempunyai kebaikan tertentu khususnya dari segi penjagaan kecantikan luaran dan dalaman.

Kajian Saintifik membuktikan, Antioksida hebat yang ada di dalam Jus Delima ternyata amat membantu dalam menghasilkan sistem pertahanan tubuh badan yang sangat baik, bertindak menghapuskan sel-sel asing yang tumbuh di luar rahim dalam keadaan abnormal.

SEMUA kajian Para Saintis membuktikan bahawa buah Delima mengandungi;

  1.     Punicalagin

Bertindak sebagai Antioksida yang sangat cemerlang peranannya dalam beri ketahanan tubuh badan, khasiatnya sangat banyak pada kulit dan biji delima

  1.   Flavonoids 

Bertindak sebagai pembantu dalam merawat keradangan yang berlaku di luar rahim, yang mengakibatkan pendarahan yang sangat banyak & sangat sakit;
khasiatnya juga sangat banyak terdapat pada kulit dan biji delima  Harga Jus Delima Bio Emas diturunkan seperti berikut:

Berikut adalah antara keistimewaan Jus Delima Bio Emas – Menghindari Gejala Faraj Kering dengan Delima Bio Emas

Minyak biji delima telah sekian lama berada di pasaran, tetapi ia tidak mendapat perhatian kaum wanita menopaus untuk digunakan bagi merawat gejala menopaus. Walaupun potensi PSO untuk gejala menopause biasa seperti hot flashes dan berpeluh malam, masalah tidur, keletihan dan perubahan mood, yang penting didapati bahawa nilai tambah bagi kajian ini adalah terutamanya dalam hal kekeringan faraj.

Terdapat sangat sedikit dan hanya kajian kecil mengenai pilihan menggunakan herba untuk menangani masaalah kekeringan faraj; penyelesaian yang lebih menarik ialah peningkatan paras hormon estrogen faraj, dengan jumlah yang kecil data pada hop gel faraj, krim Adas, suppositories vitamin E dan beberapa yang lain. Mengamalkan pengambilan minyak biji delima (PSO) boleh menjadi penyelesaian baru untuk  masalah ini.

Sumber artikel: http://drtorihudson.com/general/pomegranate-seed-oil-for-menopause-symptoms/

➔Kami mempores Jus Delima Bio Emas daripada ekstrak kulit, biji dan isi buah delima. Ini bermakna keseluruhan bahan terbaik dalam buah delima ada dalam jus Delima Bio Emas, berbeza dengan hanya menggunakan air perahan buah delima.

➔ Delima yang digunakan di tanam di tanah Mediterranian, kawasan pertanian yang terbaik di dunia iaitu di Turki mengandungi nilai antioksida TERTINGGI DAN TERBAIK.

➔ Dihasilkan di kilang milik kami sendiri yang dikawal oleh kami sendiri yang mengadaptasikan penggunaan TEKNOLOGI yang Bermutu supaya khasiat di dalamnya terjaga dan terpelihara.

➔ Pasukan produk kami 100% Islam warga negara Malaysia.

➔Jus Delima Bio Emas disahkan halal oleh Jakim

➔ Kilang kami juga mendapat Pensijilan MeSTI daripada Kementerian Kesihatan Malaysia. Lihat di sini.

➔ Apabila kualiti diutamakan, insyaAllah khasiat yang pelbagai akan dapat dirasai.

➔ Gunalah Jus Delima Bio Emas tanpa ragu-ragu dan was-was.Sila KLIK imej di bawah untuk mendengar mengenai Jus Delima Bio Emas


<< KEMBALI KE HALAMAN UTAMA